Antena 3 CNN Life Știinţă Virusul acesta este o armă biologică şi poate ucide milioane de oameni. Experimentul şocant a fost repornit

Virusul acesta este o armă biologică şi poate ucide milioane de oameni. Experimentul şocant a fost repornit

Virusul acesta este o armă biologică şi poate ucide milioane de oameni. Experimentul şocant a fost repornit
de O.P.    |    29 Ian 2013   •   09:59

Acest experiment controversat a fost oprit de savanţi în urmă cu un an din cauza temerilor privind consecinţele dezastruoase pe care le-ar putea avea asupra omenirii.

Cercetătorii care au lucrat la acest proiect s-au temut ca virusul mutant H5N1să nu "scape" din laboratoare şi să fie folosit ca o armă biologică, punând în pericol vieţile a milioane de oameni.

Acum însă, aceste cercetări şi experimente au fost reluate, scriu jurnaliştii britanici de la Daily Mail. Acest proiect ştiinţific de mare anvergură va fi reluat în laboratoarele din Olanda.



Oamenii de ştiinţă care lucrează la acest experiment sunt de părere că virusul gripei aviare poate suferi mutaţii în mod natural, iar atunci medicii şi oamenii de ştiinţă nu vor avea soluţii.

"Vrem să răspundem pozitiv dacă omenirea se va confrunta cu o pandemie", a declarat Yoshihiro Kawaoka, cercetătorul care conduce acest proiect.





×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close