Antena 3 CNN Life Surpriză! Cinci papagali, trimiși la reeducare pentru că înjurau vizitatorii unei grădine zoologice

Surpriză! Cinci papagali, trimiși la reeducare pentru că înjurau vizitatorii unei grădine zoologice

Surpriză generală la un parc zoologic din Lincolnshire, Marea Britanie, unde cinci papagali au fost scoși din zona de expunere după ce au început să îi înjure pe vizitatori.

Surpriză! Cinci papagali, trimiși la reeducare pentru că înjurau vizitatorii unei grădine zoologice
de Dana Musceleanu    |    30 Sep 2020   •   16:15

Papagalii africani gri au fost aduşi în august și au stat împreună în aria de carantină. După ce au fost mutați în zona publică a grădinii zoologice și expuși la vizitatori, ei au început să folosească constant un limbaj obscen, relatează BBC.

Reprezentanții parcului spun că „papagalii înjură pentru a obține o reacție de la oameni” şi nu este pentru prima dată când au un specimen care ştie obscenităţi. Problema e că au învăţat unul de la altul cât au stat împreună, iar acum sunt de neoprit. Odată ce vizitatorii au părut uimiți sau au râs, papagalii s-au simţit încurajați să continue cu acest comportament. Mai mult, papagalii s-au încurajat între ei să înjure și au făcut constant schimb de… experienţă.

„O să ne trezim cu 250 de papagali care vorbesc urât”

„Unora dintre vizitatori li s-a părut amuzant, însă având în vedere că în weekend vor veni și copii, am decis să îi mutăm pe papagali. Am sperat că vor învăța și alte cuvinte când vor fi plasați în colonii însă dacă îi vor învăța și pe ceilalți papagali să înjure o să ne trezim cu 250 de papagali care vorbesc urât. Nu știu ce o să facem”, a spus directorul executiv al parcului, Steve Nichols.

„Îi vom elibera în zone separate ca în cazul în care încep să înjure să nu fie la fel de rău ca atunci când trei sau patru dintre ei o fac în același timp”, a mai afirmat directorul parcului deschis în 2003 şi care găzduieşte acum peste 1500 de papagali.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie papagal
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close