Antena 3 CNN Life Topuri Cei mai bogați oameni din lume refuză să-și lase averea copiilor. Motivele sunt de apreciat

Cei mai bogați oameni din lume refuză să-și lase averea copiilor. Motivele sunt de apreciat

Cei mai bogați oameni din lume refuză să-și lase averea copiilor. Motivele sunt de apreciat
Sursa foto: foto: Facebook
30 Noi 2017   •   19:44

Fac parte de pe lista celor mai bogați oameni ai lumii, nu duc lipsă de nimic și sunt într-o continuă dezvoltare, dar mulți dintre ei au decis să nu-și lase averea pe mâna copiilor. 

Unul dintre aceștia este Bill Gates, fondatorul Microsoft, care a afirmat în repetate rânduri că are de gând să doneze o mare parte a averii sale pentru cauze caritabile. El și soția sa au pus bazele celei mai mari fundații private din lume, Fundația Bill & Melinda Gates, a cărui principal scop este acela de a-i ajuta pe oameni să aibă o viață cât mai productivă și sănătoasă. Bill Gates a mărturisit că copiii lui vor moșteni câte 10 milioane de euro fiecare, mai exact 0,01116% din averea sa fiindcă, după părerea lui, ei trebuie să muncească și să învețe să-și câștige existența, nu să primească totul de-a gata. „Cred cu siguranţă că lăsându-le copiilor sume masive de bani nu este o favoare pentru ei“, spunea Bill Gates în urmă cu ceva timp. 

De aceeași părere este și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. El și soția lui, Priscilla Chan, au anunțat la scurt timp după nașterea primei lor fiice, Max, că vor dona 99% din moștenirea ei pentru cauze nobile. „Vrem ca tu să creşti într-o lume mai bună decât a noastră. Iar noi ne vom implica pentru ca acest lucru să se întâmple, nu numai pentru că te iubim, ci şi pentru că avem o responsabilitate morală faţă de toţi copiii din generaţia următoare“, a mărturisit Zuckerberg, conform Adevărul

Cântărețul britanic Sting, în vârstă de 66 de ani, are o avere de aproximativ 300 de milioane de dolari. Acesta are șase copii cărora le-a dat o educație exemplară. Artistul este de părere că ei trebuie să învețe și să muncească pentru a se întreține. 
„Le-am spus deja copiilor că nu vor mai rămâne prea mulţi bani pentru că eu şi soţia mea îi vom cheltui pe toţi! Avem o mulţime de angajamente. Iar ceea ce câştigăm cheltuim, ceea ce înseamnă că nu va mai rămâne mare lucru. Cu siguranţă nu vreau să le las conturi pline. Trebuie să lucreze, toţi copiii mei ştiu asta şi rareori îmi cer ceva, iar eu apreciez şi îi respect pentru asta.“, a mărturisit artistul. 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close