Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă 5 gustări mai energizante decât cafeaua

5 gustări mai energizante decât cafeaua

5 gustări mai energizante decât cafeaua
21 Noi 2015   •   20:45

 Potrivit unui studiu desfășurat în Statele Unite, 8 din 10 persoane consumă mai mult de 3 cești de cafea în fiecare zi. Normalitate, ar zice unii, în timp ce alții ar fi de părere că este un exces. Nu trebuie să renunțăm la cofeină, pentru că oferă numeroase avantaje: accelerează metabolismul, îmbunătățește activitatea cerebrală și diminuează riscul de diabet și atac de cord. Totuși, putem să ne limităm la o ceașcă sau două și să folosim alimentele drept alternativă.

Potrivit prevention.com, următoarele 5 „rețete” energizează mai bine decât cafeaua:

1. Ovăz + Scorțișoară + Semințe de cânepă
Ovăzul constituie o sursă de carbohidrați sănătoși cu eliberare treptate, iar proteinele și grăsimile sănătoase din semințele de cânepă vă vor asigura o senzație de sațietate. În plus, scorțișoara nu doar că are un gust minunat, dar cercetările au arătat că normalizează nivelul zahărului din sânge.

2. Tortilla din făină integrală + Unt de arahide/migdale/nuci + Ghimbir
În această „rețetă”, tortilla reprezintă sursa de carbohidrați sănătoși care vă va oferi energia necesară pentru activitățile zilnice, iar untul de nuci pe care îl alegeți este una din cele mai sănătoase surse de lipide și proteine. Ghimbirul completează acest amestec datorită faptului că stimulează digestia.

Continuarea pe jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: cafea energie
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close