Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Adevărul despre cafeaua la ibric. O s-o mai bei preparată așa?

Adevărul despre cafeaua la ibric. O s-o mai bei preparată așa?

Adevărul despre cafeaua la ibric. O s-o mai bei preparată așa?
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    20 Iul 2017   •   09:43

Cafeaua preparată la ibric poate creşte colesterolul, din cauza zaţului, iar cea mai bună modalitate de preparare e la filtru sau espressor, doctorulzilei.ro.

„Espressoul are o aromă foarte puternică, dar, contrar concepţiilor populare, nu are o cantitate mai mare de cofeină decât cea preparată la filtru, pentru că este preparată la abur”, explică nutriţionistul Eduard Adamescu.

Cafeaua solubilă sau nessul, cum e cunoscut, nu atacă inima aşa cum se spune, însă cafeaua obişnuită e o alegere mai bună. „Cafeaua solubilă nu are mai multă cofeină, însă se absoarbe mult mai repede, ceea ce creşte ritmul cardiac şi dă palpitaţii”, explică dr. Adamescu. 

×
Subiecte în articol: cafea
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close