Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ai probleme cu digestia? 5 simptome pe care nu trebuie să le ignori

Ai probleme cu digestia? 5 simptome pe care nu trebuie să le ignori

Ai probleme cu digestia? 5 simptome pe care nu trebuie să le ignori
Sursa foto: Foto: foodmatters.tv
25 Sep 2015   •   23:38
Arsurile în capul pieptului nu sunt ceva normal. Descoperă de la un medic specialist ce alte nereguli trebuie să te îngrijoreze! Automedicația este la ordinea zilei, vizita la medic este deseori amânată. Însă consultul devine obligatoriu în cazul unor simptome care persistă zile în șir și nu cedează.

Iată ce ar trebui să te trimită la cabinetul unui specialist:

1. Durerea abdominală

Aceasta poate fi consecința unui abuz alimentar, a unei perioade solicitante sau a unei toxiinfecții alimentare. Însă poate fi vorba despre un ulcer, dat de infecția cu Helicobacter Pylori. “Este o bacterie cu care “trăiesc” jumătate dintre oameni. Însă doar în anumite condiții, poate duce la ulcer. În cazul în care medicul suspectează infecția, vă poate recomanda testul de respirație la uree marcată sau INFAI, total neinvaziv. Are o acuratețe de 98%, unică pe piață”, spune medicul Dan Andronesi, coordonatorul clinicii OK Medical București.

2. Arsurile în capul pieptului
Acestea apar la persoanele care se confruntă cu refluxul gastric, generat de excesul ponderal, mesele târzii, consumul de cafea, ciocolată, grăsimi și condimente iuți. Dacă senzația de arsură apare de cel puțin două ori pe săptămână, pe o perioadă lungă, vizita la medic se impune pentru că, în timp, acizii gastrici duc la inflamarea stomacului și duodenului și la probleme respiratorii.

3. Balonarea
Este de cele mai multe ori rezultatul unui abuz alimentar sau al combinațiilor culinare nefericite, dintre carne și cartofi, de exemplu. Dacă însă balonarea persistă, poate anunța afecțiuni digestive grave, care pot fi diagnosticate și neinvaziv. Un astfel de test este videocapsula endoscopică, cu ajutorul căreia medicii pot depista afecțiuni precum cancerul de colon, polipi, diverticuli sau boli inflamatorii intestinale.


Continuarea pe eva.ro

×
Subiecte în articol: digestie alimente
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close