Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă ANTENA3.RO LIVE. Cum să faci sport în mod corect, pentru rezultate maxime

ANTENA3.RO LIVE. Cum să faci sport în mod corect, pentru rezultate maxime

ANTENA3.RO LIVE. Cum să faci sport în mod corect, pentru rezultate maxime
07 Dec 2017   •   15:00

La sport și alimentație ne pricepem cu toții, ca și la politică. Însă sportul făcut greșit poate să ne înmulțească problemele, nu să le rezolve. 

De aceea, programele personalizate și făcute de specialiști sunt cele care trebuie urmate, nu toate clipurile de pe Youtube care ne promit că o să fim slabe, frumoase, fit și ca la 20 de ani în maximum două luni.

Florin Neby povestește ce să facem și ce să nu facem, ce e prea mult și ce e prea puțin, unde greșim și cum ne putem antrena corect acasă.

 

De ce este bine să apelăm la un antrenor personal

”Dacă ai 120 de kilograme și lucrezi cu greutăți de 50 de kilograme nu faci decât să îți distrugi corpul. Oamenii cred că pot face totul de capul lor. Cred că asta este ceva specific românilor. Practic, trebuie să căutăm să fii eficient. și asta trebuie să faci. Eu am avut și doamne de 150 de kilograme, care au făcut progrese uimitoare. Avem programe de couching: în funcție de viața personală se face un program personal și se merge pe o alimentație care se găsește în orice magazin. Noi nu încurajăm înfometarea sau pastilele de slăbit. Nu recomandăm nici acele suplimente, toate acele pastile nu fac altceva decât să vândă minciuni.”, a declarat Florin Neby.

 

Care este publicul țintă al programului

”Avem persoane și de 20 de ani, dar și de 60. Avem o doamnă care vine de doi ani și jumătate și are 60 de ani. În general avem persoane care atunci când se duc acasă și se uită în oglindă nu le place ce văd. Ei au încredere că programul funcționează. Comunitatea te stimulează extrem de mult. Sunt 12-15 persoane care se chinuie pentru a avea aceleași rezultate. Se creează o atmosferă, un mediu care te stimulează de a face mai mult.  O lună este suficient pentru un start. După două săptămâni dacă nu vezi încă o schimbare, atunci există o problemă. Rata de eșec este undeva de 7% pentru că atunci când vii în program noi îți spunem cam ce rezultate reale vei avea. Credem că într-un program de acest gen vei avea o scădere de 4-5 kilograme într-o lună, în condițiile în care te vei ține de treabă la un procent de 75%.”, a spus Florin Neby.

 

Programul de fitness adresat copiilor

”Sunt mulți copii care vin aici. Am făcut un program pentru ei ce se desfășoara seara, adaptat pentru vârsta lor. Din punctul meu de vedere sala de fitness poate fi și pentru copii, mai ales dacă este un program special pentru vârsta lor. Nu mai sunt profesori de sport, care să facă ce trebuie la orele de sport. Încă am rămas ultimii în Europa care optează pentru a veni la sala de sport. În Europa rata este de 30%, pe când în România procentul este undeva la 7%. Mersul la sală este o modalitate excelentă de a scăpa de stres.”, a afirmat Florin Neby.

 

Cum este stabilit programul

”Luăm feed-backu-ul echipei. Punem niște ore, pe o anumită perioadă de timp și vedem pe ce interval vin mai multe persoane. Nu este foarte greu, dar foarte important este că lucrăm cu echipa pe care o avem acolo. Anunțăm trainerul și adaptează unele mișcări astfel încât să ducă ora până la capăt. Este foarte important cum lucrezi. Este foarte important să reușești să te dezvolți într-un loc. Sunt oameni de toate vârstele la sălile noastre. La una dintre săli, cea din Băneasa, avem un program foarte bine definit și mai personalizat. Noi îndrumăm să facă lucrurile acestea în funcție de ce doresc ei. Ideaa merge întotdeauna către personalizare, adaptare. Vrei să mergi într-un loc unde oamenii îți oferă serviciile de care ai nevoie. Diferența de nivel de trai, cauzează propblema în ceea ce privește obezitatea copiilor. Eu când merg la un restaurant și văd că un copil mănâncă șnițel si cartofi prăjiți îmi pare foarte rău. Din păcate greșala este la părinți și încă o problemă este educația nutrițională p care o are părintele.”, a mai relatat Florin Neby.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antena 3 la lansat joi, de la ora 15.00, un nou proiect, “antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului  şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

×
Subiecte în articol: antena3.ro LIVE Maria Coman antena3.ro
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close