Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă ANTENA3.RO LIVE. Homeopatia, între mit și realitate. Ne ajută într-adevăr sau e doar legendă?

ANTENA3.RO LIVE. Homeopatia, între mit și realitate. Ne ajută într-adevăr sau e doar legendă?

ANTENA3.RO LIVE. Homeopatia, între mit și realitate. Ne ajută într-adevăr sau e doar legendă?
26 Oct 2017   •   15:00

Homeopatia, între mit și realitate. Ne ajută într-adevăr sau e doar legendă?

Ce vindecă și ce nu vindecă acest tip de tratament? Ce credem, cât credem și pe cine credem?

Încercăm să aflăm răspunsurile de la medicul Mariana Stan Ilie. Cea care susține că „nu există incompatibilitate între homeopatie și o altă metodă terapeutică. Profesionalismul medicului este cel pus în discuţie și nu metoda terapeutică. Medicul homeopat este întâi medic și apoi homeopat.”

Despre ce este homeopatia

„Este o știință. Este efectuată de medici. Este o modalitate simplă și eficientă de a ajuta organismul să se vindece. Gândirea clasică este diferențiată de cea homeopata. Homeopatia încearcă să stimuleze energia pentru a trece prin toate fazele bolii și pentru a-și redobândi bunăstarea corpului. Homeopatia e o modalitate de a ne trata energetic. Aceasta energie vine ca un impuls la nivel de celula și organismul se reechilibrează singur”, a spune medicul Mariana Stan Ilie.

Cum identifica acea cauză

„Prin homeopatie ținem cont de trup și de suflet. Tratamentul este personalizat. Ce iau eu, nu iei și tu pentru aceeași boală”, mai spune medicul.

Cui se adresează

„În bolile incurabile poate susțină mental, emoțional. Este ieftină. Se adresează tuturor vârstelor”, spune medicul.

Cine apelează la astfel de metode

„În special ce ține de pediatrie. În cazul copiilor, rezultatele sunt spectaculoase. Vin și femeile gravide, iar asta se transmite și la bebeluș”, mai spune Mariana Stan Ilie.

Cum se pune diagnosticul

„Pun diagnosticul clasic, după semne și simptome și apoi, pentru că sunt medic homeopat, încă de când pacientul intra pe ușă, îmi dau seama ce diagnostic trebuie să îi pun. La homeopat, trebuie să fii sincer, să spui exact ce te doare, ce nu te doare. Mentalul pacientului este foarte important, el nu spune că s-a certat cu familia, dar noi trebuie să știm. În homeopatie, fiecare remediu are un profil. Fiecare lucru care afectează la nivel mental are efecte și la nivelul fizicului”, mai spune medicul.

Cum se previne o boală în homeopatie

„Orice om are nevoie la un moment dat de un remediu homeopat. Noi nu suntem bolnavi pentru că nu ne căutăm. Tratamentul homeopat nu are reacții adverse, nu este toxic”, a mai explicat medicul.

Despre biluțele homeopate

„Sunt mai multe principii. Principiul similitudiinii spune că dacă beau cafea noaptea și am insomnie, atunci rezolvi cu cafea homeopată. Un alt principiu spune că ce iau eu, nu iei și tu pentru aceeași boală”, spune Mariana Stan Ilie.

De ce s-a ajuns la abuz de antibiotic

„Medicii nu pot sta foarte mult cu un pacient să îi evalueze. S-a dat mână liberă administrării, se vând fără rețetă. Și mai este și treaba aceea moștenită, că nimeni nu se face bine la antibiotic”, este de părere medicul homeopat.

Din ce sunt făcute remediile homeopate

„Din tot ce ne înconjoară, din orice. Are la bază legi din farmacologia homeopata, din fizica cuantică. Nu au cum să introduci în organism o substanță toxică. Remediile homeopate nu au contraindicații”, spune medicul.

Mituri referitoare la homeopatie

„Știm cu toții, apă de ploaie, ce pot face biluțele alea. Nu ai cum să contrazici ceva ce nu știi. Noi am învățat ceea ce facem, ne asumăm pacienții. Eu nu mi-am făcut reclamă, oamenii se aduc unii pe alții. Nu toată lumea are educația necesară să înțeleagă. Și am avut rezultate excepționale cu oamenii de la țară. Cine vrea să se trateze, se tratează, pentru că vindecarea este în noi”, a mai precizat medicul homeopat.

Despre vaccinare

„Trebuie făcută pe un organism sănătos și echilibrat. Dar homeopatia face scheme preventive pentru vaccinarea la copii”, a mai explicat medicul.

Antena 3 la lansat joi, de la ora 15.00, un nou proiect, “antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului  şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close