Aproximativ un milion de copii sunt afectaţi de tuberculoză în fiecare an la nivel mondial

de S.T.    |    24 Mar 2014   •   11:08
Aproximativ un milion de copii sunt afectaţi de tuberculoză în fiecare an la nivel mondial Foto: dw.de
Aproximativ un milion de copii cu vârsta sub 15 ani dezvoltă o formă de tuberculoză în fiecare an la nivel mondial, potrivit unui studiu publicat luni în revista medicală britanică The Lancet, informează AFP.

Folosind datele oferite de studiile existente privind populaţia adultă şi extrapolându-le la copii, cercetătorii americani au ajuns la numărul de 999.800 de copii afectaţi de tuberculoză în fiecare an, dintre care 32.000 afectaţi de tuberculoza rezistentă la medicamente (MDR-TB).

"Estimările noastre sunt de două ori mai mari decât cele oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în 2011 şi de trei ori mai mari în ceea ce priveşte numărul cazurilor de tuberculoză semnalate la copii în fiecare an", a declarat Ted Cohen, unul dintre coautorii studiului, care predă la Harvard School of Public Health din Boston.

Potrivit ultimelor cifre oferite de OMS, 530.000 de copii s-au îmbolnăvit de tuberculoză în 2012.

Conform studiului, Asia de Sud şi de Est este cea mai afectată de acest fenomen, unde 400.000 de copii se îmbolnăvesc de tuberculoză în fiecare an, dintre care 10.000 cu forma rezistentă la medicamente, urmată de Africa (280.000 de cazuri anual, dintre care 4.700 cu forma MDR-TB).

Parteneri
x close