Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Beneficii pentru sănătate, dacă adaugi cacao în cafea. Rezultate surprinzătoare privind timpul de reacție și concentrarea

Beneficii pentru sănătate, dacă adaugi cacao în cafea. Rezultate surprinzătoare privind timpul de reacție și concentrarea

Studiile efectuate de cercetători arată de ce este benefic pentru sănătate să adaugi cacao în cafea.

Beneficii pentru sănătate, dacă adaugi cacao în cafea. Rezultate surprinzătoare privind timpul de reacție și concentrarea
Sursa foto: Pixabay.com
de Mia Lungu    |    27 Feb 2023   •   12:45

Studii recente arată că persoanele care folosesc această combinație dintre cafea și cacao și-au îmbunătățit semnificativ capacitatea de concentrare.

Psihologii de la Universitatea din Georgia și Universitatea Clarkson din New York au conceput un experiment de un an pentru a afla cum băuturile calde ne afectează performanța cognitivă. În experiment, participanților li s-a administrat cacao (pură sau cu cofeină), cofeină pură și o băutură placebo.

Persoanele care au primit cacao (cu sau fără cofeină) au făcut mai puține greșeli în sarcinile care necesitau atenție, concentrare și timp de reacție.

Cei care au băut combinația de cacao cu cofeină au fost mai puțin entuziasmați decât cei care au băut espresso pur. Au fost, de asemenea, mai concentrate decât persoanele care au băut doar cacao sau au băut băutura placebo, potrivit DCNews.ro.

Citește și: Un cappuccino în oraş a devenit un lux în România. Costă mai mult decât în Italia sau Spania

Nutriționist: "Este unul dintre cele mai delicioase și interesante cocktail-uri pe care le puteți face"

Nutriționistul Svetlana Fus a spus pe Instagram de ce trebuie să adăugați cacao în cafea și cum afectează acest lucru gustul și beneficiile băuturii.

"Cafea combinată cu cacao este unul dintre cele mai delicioase și interesante cocktail-uri pe care le puteți face cu ușurință acasă sau le puteți încerca în aproape orice cafenea. În plus, cercetătorii au demonstrat beneficiile clare ale unei astfel de băuturi pentru organism", a spus Fus.

"Pudra de cacao este bogată în polifenoli și antioxidanți naturali care reduc inflamația, protejează celulele de deteriorare, iar o astfel de băutură reduce riscul de apariție a bolii biliare, previne precipitarea colesterolului, are efect coleretic. De asemenea, îmbunătățește circulația sângelui, stimulând creierul", a rezumat nutriționistul.

×
Parteneri
Șeful Casei de Pensii pune punct speculaţiilor legate de banii seniorilor
x close