Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Beneficiile statului în picioare. Câte ore trebuie să stai în picioare pentru a slăbi

Beneficiile statului în picioare. Câte ore trebuie să stai în picioare pentru a slăbi

Beneficiile statului în picioare. Câte ore trebuie să stai în picioare pentru a slăbi
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    27 Feb 2018   •   18:47

O echipă internaţională de cercetători a constatat că a sta în picioare timp de şase ore contribuie la scăderea în greutate, relatează EFE.

Concluziile acestui studiu au fost publicate la 31 ianuarie în revista de specialitate European Journal of Preventive Cardiology, sub îndrumarea şefului echipei, mexicanul Francisco López-Jiménez, director al Secţiei de Cardiologie Preventivă de la Clinica Mayo din Rochester, Minnesota (SUA).

Studiul a examinat dacă a petrece şase ore în picioare contribuie la arderea caloriilor, spre deosebire de a sta aşezat.

Pentru aceasta, cercetătorii au analizat rezultatele a 46 de studii la care au participat 1.184 de persoane. Subiecţii examinaţi făceau parte din categorii diferite şi fără să sufere de obezitate, având o greutate medie de 65 de kilograme, vârsta de 33 de ani. 60% dintre subiecţi erau bărbaţi.

Cercetătorii au descoperit că a sta în picioare arde 0,15 kilocalorii pe minut, comparativ cu a sta aşezat; astfel o persoană cântărind 65 de kg dacă stă în picioare va arde 54 de kilocalorii suplimentare pe zi. În cazul în care consumul de alimente nu creşte, acest lucru ar echivala cu 2,5 kilograme pe an şi cu 10 kilograme în patru ani, potrivit autorilor studiului.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: slabit kilograme
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close