Antena 3 Life Viață sănătoasă Boala cu transmitere sexuală pe care o poți lua fără contact fizic

Boala cu transmitere sexuală pe care o poți lua fără contact fizic

16 Aug 2017   •   10:00
Boala cu transmitere sexuală pe care o poți lua fără contact fizic

Oricare ar fi concepția ta despre aventurile de o noapte, trebuie să știi că bolile sexuale se pot lua și fără contact fizic ce implică penetrare. Așadar, dacă apelai la abstinență până acum pentru a te proteja de diferite BTS (boli cu transmitere sexuală), este cazul să îți regândești complet planul de acțiune, deoarece poți contracta chiar și printr-o singură atingere un virus ce îți poate crea multe probleme de sănătate.

Herpesul genital este o boală cu transmitere sexuală destul de comună, pe care orice persoană activă o poate contracta. Majoritatea persoanelor infectate nu au simptome, și tocmai de aceea poate fi transmisă de la un partener la altul fără niciun fel de problemă. Herpesul genital este cauzat de două tipuri de viruși: de tip 1 și de tip 2. Această afecțiune poate fi transmisă atât prin contact vaginal, cât și anal sau oral.

Lichidele care se găsesc la suprafața unui herpes poartă virusul respectiv, iar contactul cu acea rană poate să îți transmită boala. Totuși, poți lua acest virus și de la un partener sexual care nu are o rană vizibilă și care nu știe că poartă această infecție.

Citeşte continuarea pe divahair.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close