Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Boala întâlnită vara care se manifestă prin amețeală

Boala întâlnită vara care se manifestă prin amețeală

Boala întâlnită vara care se manifestă prin amețeală
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    05 Aug 2017   •   21:45

Îngheţata, băuturile foarte reci sau trecerile bruşte de la temperaturi joase la căldură extremă de afară ne pot îmbolnăvi. Răceală de vara este o afecţiune des întâlnită, mai ales în rândul copiilor, dar nu este singura. 

Infecţiile amigdalelor, la nivelul faringelui sau febra sunt doar câteva dintre problemele cu care ne confruntăm vara, dacă folosim în exces aerul condiţionat, stăm în curent sau nu ne ştergem bine urechile după baia din piscină, potrivit unei televiziuni de știri.

O altă infecţie frecvenţa vara, dar şi toamna, este neuronita vestibulară. „E o infecţie virală pe nervul de echilibru, de obicei de la o singură ureche, ceea ce este bine, când pacientul simte că se învârt lucrurile la nesfârsit în jurul lui zile în şir. Tratamentul fiind atât medicamentos, cât şi reeducare vestibulară, adică un program individualizat, de exemplu, exerciții fizice prin care pacientul care şi-a pierdut funcţia de echilibru la o ureche internă învaţă din nou să îşi păstreze echilibruș, să nu se mai învârtă lucrurile la nesfârşit, să meargă drept”, spune Mădălina Georgescu, medic primar ORL.
 

×
Subiecte în articol: raceala
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close