Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cafeaua te poate feri de 7 afectiuni periculoase. Iata ce efecte are

Cafeaua te poate feri de 7 afectiuni periculoase. Iata ce efecte are

Cafeaua te poate feri de 7 afectiuni periculoase. Iata ce efecte are
de O.P.    |    23 Iun 2014   •   13:02
Cu lapte sau fara, indulcita sau nu, cu menta sau fara, cu frisca sau simpla, cafeaua face parte din viata noastra de zi cu zi, fie din placere, fie din necesitate.

Insa, in ultimii ani, specialistii in medicina ne-au atras tot mai des atentia ca prea multe cesti de cafea pot cauza probleme cardiace, ulcer si tulburari nervoase.

intr-adevar, cafeina in exces poate crea probleme de sanatate, dar tot mai multe cercetari stiintifice arata ca aceasta poate avea si efecte benefice asupra organismului uman, atrag atentia specialistii Universitatii americane Harvard.

Iata cele mai importante descoperiri ale anului trecut care privesc avantajele aduse de consumul de cafea!

1. Anti-cancer

Cafea reduce riscul aparitiei anumitor forme de cancer, precum cel endometrial, de prostata sau cel mamar. Totusi, cafeina nu s-a dovedit eficienta asupra celulelor canceroase aparute la nivelul esofagului. Specialistii au sustinut, insa, consumul de cafea pentru tipurile de cancer asupra carora aceasta si-a demonstrat efectele antioxidant si antiinflamatorii, considerate vinovate pentru dezvoltarea mai multor tipuri de celule maligne.

 

Continuarea pe Lyla.ro

×
Subiecte în articol: cafea
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close