Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Care miere este mai bună? Un apicultor vine cu un răspuns clar

Care miere este mai bună? Un apicultor vine cu un răspuns clar

Care miere este mai bună? Un apicultor vine cu un răspuns clar
Sursa foto: foto: pixabay.com
09 Dec 2016   •   09:35

Miere polifloră, de salcâm, de mană sau de rapiță – care este mai bună, care este mai sănătoasă? O întrebare pe care și-o pun mulți români și la care un apicultor vine cu răspunsuri astfel încât produsele apicole să fie alese în cunoștință de cauză.

Mierea polifloră, spun apicultorii, ar aduce cele mai mari beneficii organismului. Conţine o mare varietate de vitamine, are un gust puternic, pregnant, şi, din fericire, se produce în cele mai mari cantităţi. Mierea de salcâm, în schimb, are un gust fin, conţine mai multă fructoză şi poate fi folosită şi de diabetici. În plus, dintre toate sortimentele, e cel mai des amintită pentru tratarea problemelor respiratorii, scrie Adevărul.

Mierea de mană, cu un gust uşor caramelizat, este singurul sortiment de origine animală. „Este o miere care conţine proteină. Albinele o sintetizează de fapt din ceea ce culeg din pădurile de stejar şi brad, însă e vorba de secreţiile depuse de anumite insecte care se hrănesc cu seva plantelor şi elimină substanţe sub această formă pe care noi o numim mană“, spune Tibi Ilie, apicultor din județul Olt. Acelaşi sortiment de miere are şi un conţinut mare de fier, fiind indicată pentru consumul celor diagnosticaţi cu anemie.

Mierea de rapiţă, care are o consistenţă vâscoasă şi o culoare aproape albă, este de asemenea lăudată de apicultori şi nu numai de ei.

 

×
Subiecte în articol: miere
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close