Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce se întâmplă cu corpul tău dacă nu mai mănânci! Efectele devastatoare ale dietei prin înfometare

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă nu mai mănânci! Efectele devastatoare ale dietei prin înfometare

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă nu mai mănânci! Efectele devastatoare ale dietei prin înfometare
16 Iul 2017   •   19:26

În ziua de astăzi, majoritatea oamenilor sunt tot mai interesaţi de aspectul fizic, iar internetul este plin de zeci de recomandări de diete rapide şi de ingrediente minune, menite să ajute la slăbit.

Însă, una dintre cele mai toxice variante de pierdere rapidă a kilogramelor este dieta prin înfometare. Multe persoane au căzut în această capcană şi au fie au dezvoltat probleme grave de sănătate, fie chiar s-au stins din viaţă. În primele ore, efectele nu sunt atât de uşor de observat, fiindcă organismul începe să consume din rezervele de grăsimi şi vitamine. După mai mult de 8 ore însă, încep să apară stările de slăbiciune, ameţeli, irascibilitate, lipsa de concentrare.

Cei care rezistă şi mai mult de 72 de ore, încep să aibă probleme cu stomacul, din cauza acidului gastric care nu mai are ce să dizolve, cu ficatul şi pancreasul, care nu mai au ce să proceseze la rândul lor, iar inima începe să cedeze din cauza slăbiciunii generale şi a lipsei de substanţe atât de necesare corpului uman. S-a observat în cazul mai multor persoane care au recurs la această dietă extremă faptul că au slăbit rapid un număr destul de mare de kilograme, însă au sfârşit prin a le ceda treptat organele interne. Dacă această dietă este aplicată pentru mai mult de 14 zile, cel care o ţine se poate chiar stinge din viaţă, de obicei pe fondul unui infarct miocardic, scrie cancan.ro.

×
Subiecte în articol: dieta infometare efecte
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close