Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce se întâmplă în corpul tău atunci când suferi de depresie. Medicii nu au găsit nicio explicaţie

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când suferi de depresie. Medicii nu au găsit nicio explicaţie

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când suferi de depresie. Medicii nu au găsit nicio explicaţie
de O.P.    |    03 Oct 2014   •   13:18

Multe persoane cred ca stiu sa identifice un episod depresiv sau depresia in sine, dar se insala in multe cazuri.

In primul rand, trebuie sa poti face diferenta intre depresie si tristete.

In al doilea rand, trebuie sa stie care sunt simptomele specifice ale depresiei, dar si unele comportamente aparent inofensive care sunt adesea asociate episoadelor depresive care si care pot dezvalui o problema grava in acest sens.

1. Prezenta dureri

Depresia si durerea fizica impart aceeasi cale biologica, mai exact, aceiasi neurotransmitatori. Din acest motiv, 75% din persoanele care sufera de depresie au si dureri cronice, dureri provenit aparent din nimic, pentru care medicii nu gasesc niciun raspuns.

Persoanele depresive prezinta, totodata, de patru ori mai multe riscuri de a avea dureri la nivelul gatului si la nivelul zonei lombare decat cele care nu sunt deprimate. Totodata, pot aparea si dureri de stomac, de cap si disconfort fizic general in episoadele de depresie.

2. Ingrasarea/slabitul

O persoana depresiva pica usor in extreme, ori mananca excesiv de mult de una singura, ori refuza mancare invocand lipsa totala de pofta de mancare. Astfel ca depresia este deseori asociata cu ingrasarea sau cu slabitul, in functie de persoana.

3. Irascibilitatea

Este firesc ca in unele zile sa-ti sara tandara din nimic, pe fondul unor probleme stresante. Insa, daca pe o perioada mai lunga de timp, ai un comportament ostil, foarte acid si dur indiferent ce fel de aprecieri sau critici primesti, se prea poate sa suferi de depresie. 54% din persoanele depresive sunt ostile, morocanoase, furioase in viata de zi cu zi, la munca si in viata persoanala deopotriva.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

×
Subiecte în articol: depresie simptome
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close