Antena 3 Life Viață sănătoasă Ce se întâmplă în corpul tău dacă înghiţi gumă de mestecat? Sigur nu ştiai

Ce se întâmplă în corpul tău dacă înghiţi gumă de mestecat? Sigur nu ştiai

21 Dec 2015   •   16:46
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înghiţi gumă de mestecat? Sigur nu ştiai

Medicii pediatri americani au constatat că una din cauzele constipaţiei la copiii mici este înghiţirea gumei de mestecat. În Jurnalul de Pediatrie, citat de Reuters, sunt prezentate cazurile unor copii, cu varste între unu şi patru ani, care, pentru a primi încă o gumă, o înghiţeau frecvent pe cea tocmai mestecată.

În afară de constipaţie cronică, cei mici se plangeau şi de dureri de burtă şi balonări, apărute după ”consumul” a două sau mai multe gume pe zi. În afară de constipaţie, la ”înghiţitorii” de gumă pot apărea şi ulceraţii ale mucoasei bucale, leziuni ale gingiilor şi tulburări mai grave digestive. ”Probabil că numărul acestor cazuri este cu mult mai mare decît bănuim noi.”, spun pediatrii. ”Important, pentru evitarea acestor neplăceri, este că părinţii să nu mai dea gumă de mestecat copiilor care, fiind prea mici, nu înţeleg că ea nu trebuie înghiţită”, scrie caplimpede.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close