Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce se întâmplă în corpul uman în momentul în care mâncăm carne STRICATĂ. "Poţi intra în ŞOC ANAFILACTIC. Mori în câteva secunde"

Ce se întâmplă în corpul uman în momentul în care mâncăm carne STRICATĂ. "Poţi intra în ŞOC ANAFILACTIC. Mori în câteva secunde"

Ce se întâmplă în corpul uman în momentul în care mâncăm carne STRICATĂ. "Poţi intra în ŞOC ANAFILACTIC. Mori în câteva secunde"
de O.P.    |    14 Mar 2014   •   05:56

Profitul comercianţilor, boala consumatorilor! Carnea şi produsele din carne cu probleme se vând aproape peste tot, în ţară. În timp ce negustorii lacomi îşi umplu buzunarele cu bani, victime cad consumatorii, care fără să ştie, cumpără carne stricată.

Orice tip de carne alterată este o adevărată bombă cu ceas pentru sănătatea noastră. Cea mai gravă afecţiune pe care o poate determina consumul de carne stricată este şocul anafilactic. Cu alte cuvinte, o moarte rapidă.

Asta pentru că în timp ce carnea se strică... în compoziţia ei apare o substanţă foarte alergenă şi anume histamina.

În cele mai fericite cazuri, putem scăpa doar cu alergii uşoare. Tot carnea stricată ne mai poate duce la toxinfecţii alimentare, despre care specialiştii spun că sunt foarte greu de tratat, din cauza germenilor din carne, rezistenţi la antibiotice.

Bacteriile care fac produsele din carne necomestibile pot afecta tensiunea arterială. Pentru cardiaci consumul de carne stricată poate fi în multe cazuri fatal.

Iar dacă nu ne omoară pe loc, un produs din carne alterat ne poate lăsă urme grave odată cu trecerea timpului. Mai exact carnea stricată conţine o serie de compuşi cancerigeni. În funcţie de mediul şi locul în care este păstrată, carnea poate fi infestată chiar cu salmonela.

Specialiştii în alimentaţie ne recomandă ca atunci când cumpărăm carne să fim foarte atenţi, în primul rând la miros, aspect şi culoare şi apoi la termenul de valabilitate înscris pe ambalaj.

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close