Antena 3 Life Viață sănătoasă Ce se petrece în organismul tău dacă lucrezi într-un birou FĂRĂ FERESTRE. "Te va afecta pe termen lung"

Ce se petrece în organismul tău dacă lucrezi într-un birou FĂRĂ FERESTRE. "Te va afecta pe termen lung"

de O.P.    |    06 Aug 2014   •   11:09
Ce se petrece în organismul tău dacă lucrezi într-un birou FĂRĂ FERESTRE. "Te va afecta pe termen lung"

Persoanele care lucrează în birouri/laboratoare/ateliere etc. lipsite de ferestre sau în care pătrunde foarte puţină lumină naturală dorm, în medie, cu 46 de minute mai puţin pe noapte, comparativ cu cele expuse la lumină naturală în timpul zilei, arată un studiu realizat de cercetători din SUA şi Taiwan.

Cei care, la locul de muncă, lucrează în apropierea unei ferestre se bucură de un somn mai bun şi, în general, de o calitate a vieţii mai bună decât angajaţii care lucrează în condiţii de lipsă de lumină naturală.

Descoperirile, publicate în Journal of Clinical Sleep Medicine, sugerează că mediul de lucru, în mod special gradul de expunere la lumina naturală, poate exercita o influenţă esenţială asupra ceasului intern al organismului. Ţinând seama de aceste informaţii, pot fi proiectate spaţii de lucru care să stimuleze sănătatea fizică şi mentală a angajaţilor, scrie descoperă.ro.

Cercetătorii de la University of Illinois, Northwestern University din Chicago şi Institutul de Technologie Hwa-Hsia din Taiwan au recrutat 49 de angajaţi - dintre care mai mult de jumătate lucrau în spaţii fără ferestre – şi au studiat modul în care dormeau aceştia, sănătatea lor şi stilul lor de viaţă, în general. 

Rezultatele au arătat că aceia care se bucurau de expunere la lumina zilei dormeau mai mult  - cu 46 de minute, în medie – şi mai bine decât cei lipsiţi de lumină naturală şi aveau tendinţa de a fi mai activi fizic, deoarece erau mai odihniţi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close