Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cea mai DULCE plăcere distruge lumea. Cele mai importante instituţii financiare vor să TAXEZE zahărul

Cea mai DULCE plăcere distruge lumea. Cele mai importante instituţii financiare vor să TAXEZE zahărul

Cea mai DULCE plăcere distruge lumea. Cele mai importante instituţii financiare vor să TAXEZE zahărul
de O.P.    |    28 Oct 2013   •   06:28

Zahărul distruge lumea şi ar trebui taxat!  Aceasta este concluzia uneia dintre cele mai importante instituţii financiare la nivel mondial. Numărul obezilor şi al bolnavilor de diabet a crescut alarmant şi tot mai mulţi oameni mor zilnic din cauza bolilor asociate consumului de zahăr.

400 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de diabet de tip doi. Iar aproape 5 milioane mor în fiecare an din cauza acestei boli cronice.

Asta în timp ce anual, 470 de miliarde de dolari se cheltuiesc la nivel global pentru gestionarea bolilor cauzate de consumul de zahăr. Mai exact, 10 procente din cheltuielile totale ale sistemului de sănătate.

Până în 2020, numărul oamenilor afectaţi ar putea ajunge la 500 de milioane, iar costurile vor fi de 700 de miliarde de dolari, estimează specialiştii de la Credit Suisse. În prezent, aproape orice aliment din supermarket conţine zahăr.

Acesta are o pondere de 17% în dieta noastră. Consumul mediu de zahăr adaugat este de 17 linguriţe pe zi pentru o persoană, cu 45% mai mult faţa de acum 30 de ani.

La nivel mondial, un adult din nouă suferă de obezitate. Iar numărul total al persoanelor cu această problemă depăşeste jumătate de miliard.

Credit Suisse, cea mai importantă insituţie financiară din lume, le românadă guvernelor să ia în calcul taxarea zahărului, tinând cont de efectele grave pe care le are consumul de zahăr asupra sănătăţii.

×
Subiecte în articol: diabet boli
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close