Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cel mai bun exercițiu de slăbit: alergatul, ciclismul sau antrenamentele de mare intensitate?

Cel mai bun exercițiu de slăbit: alergatul, ciclismul sau antrenamentele de mare intensitate?

Cel mai bun exercițiu de slăbit: alergatul, ciclismul sau antrenamentele de mare intensitate?
Sursa foto: Foto:pixabay.com
06 Ian 2016   •   10:05

Exista o dezbatere continua cu privire la care este cel mai bun exercitiu de slabit, principalele optiuni luate in calcul fiind alergatul, ciclismul, ridicatul de greutati si antrenamentele de mare intensitate (HIIT).

Matthew Haines, lector la Universitatea Huddersfield din Marea Britanie, evalueaza obiectiv tipurile de exercitii fizice pentru a stabili care este cel mai bun pentru slabit in cadrul unei analize oferite revistei academice “The Conversation”.

De principiu, exercitiile de andurante precum alergatul si ciclismul (aerobice) ard mai multe calorii, in timp ce exercitiile de ridicat greutati (anaerobe) cresc ritmul metabolic si dupa terminarea antrenamentului, explica Haines.

Pe de alta parte, antrenamentele de mare intensitate (HIIT – High-intensity interval training), care implica exercitii foarte dificile efectuate intr-un timp mai redus, au capacitatea de a accelera metabolismul, dar si de a consuma depozitele de grasime din organism.

Asadar, in acest context, dintre toate, care ar fi cel mai bun exercitiu de slabit?
La o prima vedere, raspunsul ar fi exercitiile de anduranta de tipul alergatului si al ciclismului, caci ard mai multe calorii decat antrenamentele de tip bodybuilding sau HIIT.
Continuarea pe lyla.ro.

×
Subiecte în articol: slabit
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close