Antena 3 Life Viață sănătoasă Cum să previi migrenele prin metode simple și naturale

Cum să previi migrenele prin metode simple și naturale

29 Dec 2017   •   16:06
Cum să previi migrenele prin metode simple și naturale

Migrena se manifestă prin durere de cap severă, care adesea debutează prin vedere neclară. Durerea poate fi asociată cu greață și vărsături. În timpul unei crize poate apărea o senzație de slăbiciune.

Migrena poate dura de la 2 ore până la 4 zile. Există o varietate de tratamente medicamentoase pentru migrenă, dar leacurile din natură sunt cele mai indicate.

Schimbările hormonale pot fi și ele răspunzătoare de apariția migrenei. 

Acest tip de durere de cap este mult mai întâlnit la femei, decât la bărbați, în special în timpul menstruației. De cele mai multe ori migrena este ereditară. 

Există o legătură între alimentație și migrenă. Cele mai obișnuite declanșatoare sunt ciocolata, citricele, brânza și cofeina.

De asemenea, vinul roșu, extractele de drojdie, varza acră și alte alimente fermentate sunt considerate cauze ale migrenei. Multe dintre acestea conțin preparatul chimic denumit tiramină, care irită vasele de sânge din creier. 

Două pahare de apă rece la primele simptome ar putea fi suficiente pentru a opri manifestarea unui episod, iar ceaiul de ghimbir poate ajuta la prevenirea vărsăturilor, dacă este administrat la timp. 

Detalii pe clicksanatate.ro

×
Subiecte în articol: migrene tratament prevenire
Parteneri
x close