Antena 3 Life Viață sănătoasă De ce nu e bine să bei cafea pe stomacul gol

De ce nu e bine să bei cafea pe stomacul gol

20 Sep 2017   •   12:13
De ce nu e bine să bei cafea pe stomacul gol
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Unele persoane obişnuiesc să bea cafeaua fierbinte, în zori, înainte de a mânca sau de a bea ceva, apoi pleacă în grabă la serviciu. Aroma cafelei e irezistibilă, dar acest obicei nesănătos trebuie abandonat cât mai repede.

Eva.ro îți dă câteva motive pentru care nu e bine să bei cafea pe stomacul gol:

1. Creşte aciditatea stomacului - Când acidul clorhidric din stomac se află la un nivel echilibrat, mâncarea poate fi digerată uşor. Dar dacă bei cafeaua înainte de a mânca, aceasta intră în reacţie cu acidul şi provoacă disconfort şi arsuri. 
Stimulat de acţiunea cafelei, stomacul eliberează mai mult acid, iar acesta atacă ţesuturile, ceea ce poate conduce la iritaţii şi infecţii ale tractului digestiv, ulcer şi reflux gastric.

2. Favorizează anxietatea - Când stomacul este gol, creierul funcţionează mai greu şi nu mai reuşeşte să producă suficientă serotonină. Iar dacă nivelul acesteia scade, se instalează starea de nelinişte şi depresia.
Cafeaua băută pe stomacul gol sporeşte anxietatea, stimulând activarea adrenalinei şi producţia de hormoni precum cortizolul, eliberat când stresul e ridicat. Cafeaua consumată pe stomacul gol provoacă o senzaţie de nelinişte şi de nervozitate.

Continuarea pe eva.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close