Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă De ce trebuie să renunți la pâinea albă cât mai curând. Riscurile la care te expui când o consumi!

De ce trebuie să renunți la pâinea albă cât mai curând. Riscurile la care te expui când o consumi!

De ce trebuie să renunți la pâinea albă cât mai curând. Riscurile la care te expui când o consumi!
Sursa foto: Foto: pixabay.com
16 Sep 2017   •   09:42

Painea alba mai este numita si "alimentul gol", deoarece conține numai amidon, pe care organismul îl transformă în zahar și grăsimi. In plus, aceasta îngrașă, crește riscul de aparitie a diabetului zaharat, nu este benefic pentru sănătatea inimii si, pentru că are foarte puține fibre alimentare, favorizează apariția constipației.

Sfatulmedicului.ro îți propune alte câteva motive pentru care trebuie să renunți la pâinea albă:

• Nu este satioasa. Painea alba nu contine aceleasi substante nutritive pe care le contine painea integrala. De asemenea, este mai saraca in fibre alimentare, benefice pentru sistemul digestiv.

Mai mult, doamnele si domnisoarele care doresc sa slabeasca trebuie sa renunte la consumul acestui aliment si sa-l inlocuiasca, de exemplu, cu produse integrale, care au in compozitie cereale sanatoase, dar si mai multe fibre.

• De multe ori contine inclusiv chimicale. Painea alba este realizata din faina de grau superprocesata si inalbita si este posibil ca pentru procesarea acestui tip de faina alba sa se utilizeze si anumite medicamente sau inalbitori chimici.

 Favorizeaza aparitia cariilor. Sunt studii care sustin ca exista o legatura intre aparitia cariilor dentare si consumul exagerat de paine alba, in cazul celor mici.

Mai mult, se pare ca atunci cand are loc combinatia dintre amidonul din faina cu zahar si drojdie, in organism rezulta alcool, care provoaca efecte nedorite la nivelul ficatului, creierului si sistemului vascular.

×
Subiecte în articol: zahar
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close