Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Declaraţiile unui important chef francez privind alimentele din supermarket: "Ne transformă stomacul în...”

Declaraţiile unui important chef francez privind alimentele din supermarket: "Ne transformă stomacul în...”

Declaraţiile unui important chef francez privind alimentele din supermarket: "Ne transformă stomacul în...”
30 Noi 2017   •   21:33

Alain Alexanian este un chef francez care timp de 21 de ani a deţinut la Lyon un restaurant recompensat cu o stea Michelin. În lumea gastronomilor este recunoscut pentru lupta pe care o duce pentru alimentaţia sănătoasă. 

Alain Alexanian a fost invitat la Bucureşti pentru a susţine "Sărbătoarea Gustului", un proiect ce doreşte susţinerea educaţiei pentru alimentaţie sănătoasă în rândul copiilor. Sfaturile lui sunt simple, dar, în vremurile în care trăim, greu de pus în aplicare. "6 ore pe zi minimum staţi la calculator, ar fi bine să vă găsiţi măcar o oră timp să mergeţi în zone rurale de unde să cumpăraţi fructe şi legume, să admiraţi culorile. O dată pe săptămână. Gătiţi în cel mai simplu mod posibil. Luaţi un cartof crescut la ţară, curăţaţi-l, spălaţi-l şi puneţi-l la cuptor cu un pic de apă cu sare. Puteţi pune şi un pic de unt. Puteţi folosi orice legumă. Aceasta ar trebui să fie masa dvs măcar o dată pe zi şi viaţa dvs se va schimba. Dacă consumaţi şi un fruct pe zi, atunci sunteţi pe drumul cel bun. Folosiţi supermarketurile doar pentru detergenţi, ulei, sare. Fructele şi legumele luaţi-le de la ţărani", a spus într-un interviu acordat pentru Gustarte.

 

×
Subiecte în articol: Supermarket alimente
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close