Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă DIETĂ. Nutriţionistul lui Berlusconi explică ce legume trebuie să mănânci ca să nu ai probleme cu inima

DIETĂ. Nutriţionistul lui Berlusconi explică ce legume trebuie să mănânci ca să nu ai probleme cu inima

DIETĂ. Nutriţionistul lui Berlusconi explică ce legume trebuie să mănânci ca să nu ai probleme cu inima
30 Iun 2019   •   16:25

DIETĂ. Nutriţionistul Gianluca Mech explică în ce mod pot fructele și legumele să ne protejeze împotriva bolilor cardiovasculare.

DIETĂ. Gianluca Mech este unul din cei mai apreciați nutritioniști, la nivel internațional, sfaturile sale fiind urmate inclusiv de staruri precum Eva Longoria, Anastasia Soare, Al Pacino, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi.

DIETĂ. Fructele și legumele reduc riscul de boli cardiovasculare mulțumită compoziției lor chimice. Fibrele lor sunt de două feluri: solubile, care reduc nivelul de colesterol din sânge și echilibrează nivelul de zahăr, și cele insolubile, care reglează funcția digestivă a intestinelor și previn constipația. Fructele și legumele sunt pline de vitamine, antioxidanți și săruri minerale: au un conținut redus de sodiu și unul riducat de potasiu și magneziu ce ajută la controlul presiunii sângelui.

DIETĂ. Fructele și legumele roșii, portocalii și în nuanță violet/albastră, precum afinele, strugurii roșii, varza violet și vinetele conțin antocianine, care sunt compuși antioxidanți cu acțiune antiinflamatoare, esențiale pentru prevenția bolilor cardiovasculare. Mai mult, anumite legume, precum broccoli, varza de Bruxelles, țelina și morcovii, conțin fitosteroli care reduc absorbția colesterolului la nivel intestinal, astfel ajutând la reducerea riscului de boli cardiovasculare. 

DIETĂ. Este recomandat să consumăm cel puțin 5 porții de fructe și legume proaspete zilnic. Putem împarți în 2-3 porții de 200 de grame de legume și 2-3 porții de 150 de grame de fructe pe zi”, explică Gianluca Mech, conform WOWbiz.ro. 

×
Subiecte în articol: dieta slabit mancare
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close