Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ea ar putea fi prima persoană din lume care NU va îmbătrâni. Ce tratament folosește

Ea ar putea fi prima persoană din lume care NU va îmbătrâni. Ce tratament folosește

Ea ar putea fi prima persoană din lume care NU va îmbătrâni. Ce tratament folosește
Sursa foto: foto: bionic.ly
26 Apr 2016   •   20:45

Elizabeth Parrish, director general al Bioviva USA Inc, susţine că este prima persoană din lume care nu va fi afectată de efectele îmbătrânirii naturale. Anul trecut, în cadrul laboratoarelor companiei pe care o conduce, femeia a fost supusă unui tratament genetic care a avut ca scop stoparea proceselor de epuizare a masei musculare şi a celulelor stem apărute odată cu înaintarea în vârstă, potrivit descopera.ro.

Experimentul continuă şi în momentul de faţă, iar dacă rezultatele se dovedesc a fi favorabile, specialiştii Bioviva USA Inc vor fi primii cercetători care reuşesc cu succes să aplice un tratament de alungire a telomerilor pe un subiect uman.

,,Metodele terapeutice utilizate la ora actuală aduc foarte puţine beneficii persoanelor care suferă de boli apărute odată cu înaintarea în vârstă. Progresele făcute în domeniul biotehnologiei ne pot permite să îmbunătăţim această situaţie, iar dacă tratamentul conceput de noi se va dovedi a fi eficient înseamnă că vom scrie istorie", susţine Elizabeth Parrish.

Telomerii sunt segmente de ADN situate la capetele fiecărui cromozom liniar. Ele acţionează asemenea unor ,,amortizoare" pentru materialul genetic supus procesului de degradare apărut odată cu înaintarea în vârstă. În timpul diviziunii celulare, telomerii se scurtează atât de mult, încât nu mai pot proteja cromozomii, iar aceştia devin nefuncţionali. Acesta este motivul pentru care noi îmbătrânim.

Mai mult, pe descopera.ro.

×
Subiecte în articol: ADN
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close