Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ela Crăciun, avertisment: Nu mai pupați bebelușii pe mânuțe! Care sunt riscurile

Ela Crăciun, avertisment: Nu mai pupați bebelușii pe mânuțe! Care sunt riscurile

Ela Crăciun, avertisment: Nu mai pupați bebelușii pe mânuțe! Care sunt riscurile
Sursa foto: Foto: captură video YouTube/ Ela Crăciun
de S.T.    |    12 Feb 2019   •   22:49

Nu mai pupați bebelușii pe mânuțe, avertizează Ela Crăciun.

„Tendința oamenilor atunci când văd un copil mic e să se îndrepte direct spre el și să îl „giugiulească”. Și asta nu e valabil numai atunci când vorbim de persoane apropiate, se întâmplă chiar și cu străinii. Încă de pe vremea în care Alex și Alesia erau bebeluși, îmi amintesc că oriunde mergeam cu ei, nu era zi în care să nu vină cineva la ei cu gândul să îi atingă pe obrăjori sau să îi pupe pe mânuță. Jur că nu pot să înțeleg acest fenomen. Mă întreb cum s-ar simți ei, ca adulți, dacă ar veni cineva să le facă și lor același lucru.

Ca să nu prelungim suspansul, vă răspund eu: nu le-ar conveni deloc. Ce surpriză, nici bebelușii nu se dau în vânt după asta, ca să nu mai zic de mămici. Sunt sigură că dacă ați discutat cu medicul vostru v-a spus același lucru: bebelușii au sistemul imunitar fragil și orice contact cu un virus se poate transforma într-o complicație de toată veselia.

Am constatat că oamenii au impresia că mânuța e un loc safe în care îi pot pupa, în detrimentul obrăjorilor, ceea ce e complet greșit. Înainte să scriu acest articol am discutat și cu pediatru nostru și orice medic vă va spune același lucru: nu mai pupați bebelușii pe mânuțe.

Ideal ar fi să-i admirăm de la distanță, iar când vine vorba de pupat mânuțele sunt o zonă pe care ar trebui să o evităm cu strictețe.

Bebelușii își duc constat mâna la guriță, bagă degetul în gură și ajung astfel în contact cu toți microbii de pe buzele adulților.

Dacă e vorba de străini, fără îndoială, nu au de ce să îți atingă bebelușul, iar dacă e vorba despre persoane din familie sau prieteni apropiați, recomandați-le să îl pupe pe căpuț sau pe picioruș”, scrie Ela Crăciun pe blogul său

×
Subiecte în articol: ela craciun bebelusi virus
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close