Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Epidemia de coronavirus se răspândește în Europa. Cât de eficiente sunt gelurile dezinfectante

Epidemia de coronavirus se răspândește în Europa. Cât de eficiente sunt gelurile dezinfectante

Gelurile dezinfectante îndepărtează germenii de pe mâini mai eficient decât săpunul antibacterian sau decât cel obişnuit, dar nu trebuie să înlocuiască apa şi săpunul.

Epidemia de coronavirus se răspândește în Europa. Cât de eficiente sunt gelurile dezinfectante
Sursa foto: Pixabay.com
de S.T.    |    26 Feb 2020   •   14:21

Specialiştii recomandă dezinfectantele doar ocazional.

Cele mai multe geluri dezinfectante conţin alcool (etanol şi/sau propanol pe etichetă), parfum, apă şi o substanţă emolientă (glicerină şi/sau vitamine, de obicei vitamina E). Alcoolul penetrează membrana exterioară a bacteriilor sau a virusurilor, dar apa este cea care omoară germenii odată ce pătrunde în interiorul lor.

Pentru a fi cu adevărat eficient, gelul trebuie să conţină cel puţin 62% alcool, dar nu mai mult de 80%, potrivit specialiştilor citați de adevarul.ro.

Pentru a fi eficient, gelul dezinfectant trebuie aplicat în cantitate suficient de mare pentru a uda complet mâinile.

Potrivit unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică (GCS), până în acest moment nu există nici un cetățean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19.

„În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 44) cu privire la Coronavirus. Le recomandăm cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo.

Pentru informații utile, le recomandăm cetățenilor să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență”, conform sursei citate.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close