Antena 3 CNN Actualitate Situația din România privind coronavirusul. 26 de persoane în carantină; Peste 2.000, monitorizate la domiciliu

Situația din România privind coronavirusul. 26 de persoane în carantină; Peste 2.000, monitorizate la domiciliu

Nicio persoană nu a fost confirmată cu coronavirus în România până în acest moment, au anunțat autoritățile.

Situația din România privind coronavirusul. 26 de persoane în carantină; Peste 2.000, monitorizate la domiciliu
Sursa foto: Foto: Pixabay
26 Feb 2020   •   10:39

Totuși, în contextul răspândirii atât de rapide a noului virus, autoritățile au luat deja măsuri de siguranță. În acest moment, 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene.

În ultimele 24 de ore, 137 de apeluri au fost efectuate la numărul de urgență 112, cele mai multe fiind înregistrate în București. Autoritățile îi încurajează pe români să apeleze numărul de urgență dacă se întorc din zonele afectate sau dacă au intrat în contact cu persoane care vin de acolo.

În privința cetățenilor români aflați în zonele afectate din Italia, în regiunea Lombardia există aproximativ 200.000 de cetățeni români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000. Potrivit informațiilor date de autoritățile italiene, în acest moment niciun român din acele zone nu a fost afectat. 

 

 

×
Subiecte în articol: România coronavirus
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close