Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă EXCLUSIV! Soluția psihologilor pentru perioada de izolare. Refuzați discuțiile care vă fac rău: ”Să învățăm să trăim clipa și să ne bucurăm de lucrurile pe care le avem”

EXCLUSIV! Soluția psihologilor pentru perioada de izolare. Refuzați discuțiile care vă fac rău: ”Să învățăm să trăim clipa și să ne bucurăm de lucrurile pe care le avem”

Trecem printr-o perioadă destul de grea pentru psihicul nostru, însă dacă urmăm câțiva pași vom trece cu bine peste zilele de izolare.

EXCLUSIV! Soluția psihologilor pentru perioada de izolare. Refuzați discuțiile care vă fac rău: ”Să învățăm să trăim clipa și să ne bucurăm de lucrurile pe care le avem”
de Andreea Cigolea    |    23 Mar 2020   •   13:13

Psihologul Ligia Moise ne sfătuiește să gândim pozitiv, în prezent și să refuzăm politicos discuțiile care ne fac rău.

”Traversăm o perioadă dificilă și singurul lucru care cu adevărat contează și care îmi poate influența calitatea vieții este să mă adaptez la ceea ce îmi este dat să trăiesc. Planurile, nici măcar cele pe termen scurt, d-apoi cele pe termen lung, nu mai sunt valabile și cred că cel mai important este să învățăm să trăim aici și acum. Să învățăm să trăim clipa, să ne bucurăm de lucrurile pe care le avem pentru a le putea gestiona mai bine pe cele care nu ne plac. A venit momentul să vă antrenați să trăiți în fiecare zi cu gândul la această zi fără să faceți prea multe planuri sau chiar deloc în ceea ce privește mâine și fără să mă gândesc mai deloc la ziua de ieri.

Problema o simte fiecare altfel, că o denumim anxietate sau neliniște, angoasă, ea necesită soluții. Soluția pe care eu o văd acum este să trăiesc în această clipă și să fac planuri pentru azi și să reduc cât mai mult momentele în care mă uit la știri. Faceți cât mai mult posibil să ascultați muzică, să discutați cu oamenii dragi, dar nu despre problemă. Dacă cei din jurul vostru duc discuțiile doar în acea direcție și transmit angoase tot ce e necesar să faceți este să le spuneți așa: ”iartă-mă, dar nu mai pot să aud același subiect pentru că îmi face rău. Dacă vrei putem să tăcem împreună, putem asculta o muzică bună împreună, dar eu nu mai vreau să discut despre acest subiect”. Asta nu înseamnă că nu vă veți informa despre situație ca să știm pe ce lume suntem” a spus psihologul Ligia Moise pentru Antena3.

Cât despre cuplurile din izolare, mulți ar trebui să știe că acum este extrem de important să devină parteneri înainte de toate.

”În ceea ce privește relațiile de cuplu, acum când petreceți atât de mult timp împreună, eu cred că ar fi momentul să învățați ce înseamnă cu adevărat să fii partenerul de viață al celuilalt. Pentru că perioada pe care o vom traversa, dacă la nivel micro învățăm să ne fim parteneri, unul care te sprijină și care te face să te simți în siguranță în perioada următoare, cu siguranță vom ști să devenim parteneri și la nivelul societății după ce trecem de această situație” a mai adăugat psihologul.

×
Subiecte în articol: ligia moise cuplu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close