Antena 3 Life Viață sănătoasă Fitness pentru începători – mic ghid de sfaturi și instrucțiuni

Fitness pentru începători – mic ghid de sfaturi și instrucțiuni

22 Ian 2014   •   14:18
Fitness pentru începători – mic ghid de sfaturi și instrucțiuni

Mersul la sală este, fără doar și poate, provocarea capitală pentru omul modern. Pentru mulți, o realitate, pentru mulți, o aspirație, pentru mulți o piată de moară și, din păcate, pentru extrem de mulți, acțiunea cel mai îndelung supusă celei mai cunoscute tactici: tactica amânării. Ca și în cazul arhicunoscutelor bancuri pe tema curelor de slăbire, mersul la sală a intrat și el în rutina pseudo-deciziilor de tipul “de luni”, “de mâine” sau “de anul ăsta”. Scuzele invocate acoperă o paletă largă, de la lipsa timpului la lipsa antrenamentului de sală sau a banilor, însă o scuză rămâne, în esență, o scuză. Totul ține de motivație. Și Barack Obama face antrenament, iar puțin este întotdeauna mai bine decât deloc.

Așa că, pentru cei care încă se agață de firul falselor argumente sau nu găsesc imboldul de care au nevoie sau cărora, dintr-un motiv sau altul, le este teama de mersul la sală, am realizat mai jos, cu ajutorul lui Alexandru Ceobanu, personal trainer la Pescariu Sports & Spa, un mini-ghid al începătorilor, care reunește câteva recomandări elementare și sfaturi esențiale, pe care eu însămi le voi urma cu sfințenie nu doar în aceste șase săptămâni ale campaniei “Mănâncă, aleargă, slăbește!”, ci și de acum înainte. Sper să vă inspire!

1.   Ce este cel mai important de știut este că, dacă se urmează un program corect, adaptat nevoilor personale, se va pune o bază și se vor acumula informații chiar din prima lună de mers la sală.

2.    O evaluare personală va stabili durata și frecvența antrenamentelor.

3.    Fiecare avem liber-arbitru. Doar cumpătarea aduce rezultatele dorite.

Citeşte restul articolului pe elacraciun.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close