Antena 3 Life Viață sănătoasă Insolaţia – urgenţa medicală care trebuie tratată rapid

Insolaţia – urgenţa medicală care trebuie tratată rapid

06 Aug 2014   •   16:43
Insolaţia – urgenţa medicală care trebuie tratată rapid

Vara reprezintă unul dintre cel mai îndrăgit sezon. Înseamnă vacanță, planuri de călătorie spre locuri însorite. Dacă am putea, ne-am petrece tot timpul la mare și la soare. Dar, există și dezavantaje. Puterea soarelui ne poate dăuna, iar cei dintre dvs care ați suferit de insolație știți că nu este de joacă. Prezentatoarea emisiunii ”Numai de bine” și a știrilor matinale de weekend de la Antena 3, Ela crăciun scrie pe blogul său despre insolație și cum să gestionați această urgență medicală.

O singură zi de plajă, la orele de vârf, uleiurile care promit un bronz rapid şi perfect, cu factor de protecţie scăzut şi… efectele sunt contrar aşteptărilor. Iar insolaţia nu este deloc de ignorat. Este o urgenţă medicală care trebuie tratată rapid. Deşi organismul are capacitatea de a se apăra contra temperaturilor ridicate, prin expunerea prelungită la soare, capacitatea de adaptare este depăşită şi apar simptomele hipertermiei. Am stat de vorba cu medicul Carmen Sora si am aflat ca “nu doar cei care stau la plajă sunt expuşi riscului de a face insolaţie, ci şi copiii, persoanele trecute de prima tinereţe, dar şi cei supraponderali. Dintre motivele principale care duc la apariţia insolaţiei, cele mai frecvente sunt deshidratarea şiumiditatea ridicată“, ne previne aceasta.”, a scris Ela pe www.elacraciun.ro.

Mai multe detalii găsiți aici: http://www.elacraciun.ro/alerta-insolatie/.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close