Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Metoda militară care te ajută să adormi în două minute 

Metoda militară care te ajută să adormi în două minute 

Un pasionat de fitness a postat pe conturile de socializare o nouă tehnică cu ajutorul căreia poți să adormi în două minute.

Metoda militară care te ajută să adormi în două minute 
Sursa foto: pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Ian 2022   •   11:44

”Tehnica a fost creată în armată pentru a ajuta soldaţii să adoarmă oricând, oriunde, chiar şi pe câmpul de luptă când mediul este inconfortabil şi zgomotos - somnul pentru un soldat este crucial. Potrivit cercetărilor mele, tehnica a fost creată mai mult pentru piloţii de vânătoare care trebuie să fie atenţi tot timpul”, a spus Justin Augustin, în clipul său. 

Respiraţi adânc şi relaxaţi-vă fiecare parte a corpului 

”Relaxează-ţi muşchii frunţii. Ochii, obrajii, mandibula şi axează-te pe respiraţie. Apoi coboară spre gât şi umeri. Asigură-te că umerii nu sunt încordaţi. Lasă-i cât de jos poţi şi ţine mâinile moi pe lângă corp, inclusiv palmele şi degetele.

În tot acest timp, imaginează-ţi că eşti cuprins de o senzaţie de căldură de la cap până la degetele mâinilor, apoi de la piept până în vârful picioarelor.

Acum inspiră adânc şi expiră încet, relaxează-ţi pieptul, stomacul, coapsele, genunchii, gambele şi laba piciorului”, a explicat acesta. 

De asemenea, este important să nu ne gândim la nimic, iar pentru face acest lucru există două scenarii: fie îţi imaginezi că eşti într-un canoe, pe un lac calm, cu un cer senin deasupra, fie îţi imaginezi că eşti într-un hamac negru de catifea, într-o cameră neagră. Şi dacă începi să te gândeşti la altceva, repetă-ţi în gând timp de 10 secunde: ”Nu gândi”. 

×
Subiecte în articol: somn
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close