Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Minciuni pe care ţi le spui şi din cauza cărora nu reuşeşti să slăbeşti

Minciuni pe care ţi le spui şi din cauza cărora nu reuşeşti să slăbeşti

Minciuni pe care ţi le spui şi din cauza cărora nu reuşeşti să slăbeşti
Sursa foto: Foto: cathe.com
07 Sep 2015   •   10:25

Pentru a reusi sa slabesti in mod sanatos trebuie sa fii sincer cu tine insati! Insa prea multe persoane isi gasesc scuze si chiar se minte de unele singure cu privire la greutatea corporala, la obiceiurile alimentare pe care le au doar ca sa se menajeze emotional si psihic, motiv pentru care nu reusesc sa aiba rezultatele dorite in slabit.

Iata cele mai frecvente scuze si minciuni le care oamenii si le spun si din cauza carora nu reusesc sa slabeasca!

1. Nu imi permit mancare sanatoasa

FALS. Daca iti permiti sa-ti cumperi mancare nesanatoasa, mezeluri sau chiar produse de tip fast-food, sau sa-ti faci cine stie ce pofte culinare sau de alta natura ce implica cheltuieli inutile, inseamna ca poti cumpara si produse alimentare sanatoase. Chiar daca acestea pot fi, per total, mai scumpe decat cele nesanatoase, trebuie sa constientizezi ca, din punct de vedere cantitativ, nu mananci atat de mult din produsele alimentare sanatoase.

2. Blugii au intrat la apa, de aia ma strang

FALS. Jeansii se lasa foarte repede dupa ce ii pui prima data pe tine dupa spalare, asadar, daca continua sa te stranga si la finalul zilei in care i-ai purtat inseamna ca ai pus macar un kilogram pe tine. Fiecare persoana isi cunoaste propria garderoba si poate constata daca s-a ingrasat sau nu dupa cum stau hainele pe ea. Insa, pentru acest lucru, nu trebuie sa se ascunda in spatele minciunii "a intrat la apa".

3. Am tras mult azi la sala, asa ca-mi permit niste inghetata

FALS de cele mai multe ori. Nimeni nu spune ca nu ai voie sa mananci si produsele care-ti plac, dar care sunt caloric foarte consistente, dar faptul ca te duci la sala, ca faci sport intens una-doua ore pe zi nu inseamna ca poti sa mananci inghetata sau cartofi prajiti. O data pe saptamana poti sa alegi o masa in care sa incluzi si produse mai putin sanatoase, dar nu in fiecare zi!

4. Am mancat foarte putin in cursul saptamanii, pot sa ma rasfat in weekend

FALS. Nu poti pretinde sa slabesti tinand un regim alimentar sanatos si cantitativ redus doar cinci zile din sapte. Spre exemplu, daca timp de un an mananci in weekend (pe parcursul a 2 zile) cu 2000 de calorii in plus, asta echivaleaza cu un plus de 300 de calorii petnru fiecare din zilele saptamanii. Daca ai mentine acest obicei timp de un an, te-ai ingrasa 9 kilograme.

Citeste continuarea pe lyla.ro




 

 

 

 

×
Subiecte în articol: slabit greutate
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close