Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Monica Pop, avertisment pentru cei care folosesc lentile de contact. ”Atenție mare!”

Monica Pop, avertisment pentru cei care folosesc lentile de contact. ”Atenție mare!”

Monica Pop, avertisment pentru cei care folosesc lentile de contact. ”Atenție mare!”
26 Iul 2017   •   13:11

Medicul oftalmolog Monica Pop trage un semnal de alarmă în privința celor care aleg să poarte lentile de contact și avertizează în privința riscurilor la care se expun cei care le poartă.

„ATENȚIE MARE LA LENTILELE de CONTACT!!!

În doar câteva zile, au venit 5 pacienți cu infecții medii sau grave după purtarea de lentile de contact!
Doi dintre ei au rămas internați (o doamnă de 34 de ani și un băiat de 18 ani).
Probabil nu știu cei ce doresc să poarte lentile de contact (de multe ori total exagerat) ce riscuri de complicații grave pot apărea (pînă la pierderea vederii sau chiar a globului ocular ca entitate anatomica necesitând protezare estetică) dacă folosesc lentile achiziționate de oriunde, fără CERTIFICATE DE GARANȚIE și PERIOADĂ de VALABILITATE înscrisă. Atenție, sunt și firme PIRAT, fără autorizație (din păcate și fără scrupule, nu le pasă dacă fac rău! Și fac), pe care le interesează doar ASPECTUL COMERCIAL, nu și suferințele grave pe care le pot provocă pacienților!
În plus, înainte de prescrierea lentilelor de contact, oftalmologul (și în nici un caz optometristul sau altcineva), trebuie să facă un examen minuțios, complet și teste specifice (de ochi uscat etc.) și o anamneză corectă, pentru a aprecia dacă ochiul respectiv se pretează și poate suporta purtarea de lentile de contact.
Mai trebuie să se știe că pentru un purtător de lentile de contact, cel mai mic simptom (jenă, lăcrimare, durere etc.) trebuie să-l determine să scoată imediat lentila și să meargă urgent la o cameră de gardă de specialitate (la noi sau la Spitalul Universitar unde există serviciu de oftalmologie de urgență permanent, cu medici de gardă ca și la noi, sau la orice serviciu de oftalmologie apropiat, pentru pacienții din provincie)!
Atenție și la igiena locală (ochi, mâini), e deosebit de importantă și la contactul cu pacienți cu conjunctivite (ochi roșii, secreții conjunctivale etc.).

Pentru prescripție programați-vă doar la medici serioși și bine pregătiți (eventual cu supraspecializare în contactologie), pentru care nu latura materială, ci sănătatea pacientului, primează! SE ȘTIU, în general! Îmi pare rău că mai sunt și medici altfel, din păcate, ca în toate meseriile! Doar că, la noi, miza e mult mai importantă!
Deci, ATENȚIE :-DACĂ SUNT cu adevărat NECESARE lentilele de contact și dacă structura ochilor dumneavoastră PERMITE folosirea lor
-CINE, CUM și pentru ce le prescrie
-DE UNDE LE CUMPĂRAȚI
-CUM LE FOLOSIȚI”, a spus Monica Pop, care a avut de suferit din cauza cancerului.

×
Subiecte în articol: Monica Pop lentile de contact
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close