Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Motivul pentru care nu e bine să mâncăm mai mult de 500 de grame de fructe pe zi: „Toată fructoza se duce în ficat după care...”

Motivul pentru care nu e bine să mâncăm mai mult de 500 de grame de fructe pe zi: „Toată fructoza se duce în ficat după care...”

Motivul pentru care nu e bine să mâncăm mai mult de 500 de grame de fructe pe zi: „Toată fructoza se duce în ficat după care...”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    20 Oct 2017   •   19:10

Nu e bine să mâncăm mai mult de 500 de grame de fructe pe zi.

„Fructoza obosește ficatul. Toată lumea știe că alcoolul e un produs care se metabolizează exclusiv în ficat și ca urmare, consumat în exces, poate duce la steatoză hepatică (ficat gras), colesterol și trigliceride crescute și grăsime pe/în abdomen. Adică acea grăsime care se infiltrează printre organele interne, le sufocă și le îmbolnăvește, chiar dacă pe cântar nu avem o greutate de speriat. Dar el alcoolul, din ce se obține, de unde provine? Alcoolul este un zahăr fermentat și provine din... fructe și cereale. Da, dragii mei, etanolul este un carbohidrat ce are la baza molecula de fructoză”, a explicat nutriționistul Mihaela Bilic.

„Când mâncăm fructe, toată fructoza se duce în ficat. Atenție, fructoza se metabolizează EXCLUSIV în ficat. Consumată în exces (peste 500g fructe/zi), fructoza ia calea metabolizării alcoolului și duce la grăsime abdominală, ficat steatozic și colesterol crescut”.

Sursa: girly.ro

×
Subiecte în articol: fructe ficat mihaela bilic
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close