Motivul pentru care nu mai trebuie să butonezi telefonul noaptea

de S.T.    |    17 Mai 2017   •   09:45
Motivul pentru care nu mai trebuie să butonezi telefonul noaptea Foto: pixabay.com

Oamenii de știință au analizat îndelung efectele telefoanelor inteligente asupra sănătăţii, iar concluziile lor sunt departe de a fi pozitive, scrie secretele.com.

Probabil că ai auzit deja de pericolele radiaţiilor emise de telefoanele celulare. Se pare că lumina albastră emisă de aceste telefoane cauzează şi ea probleme grave de sănătate.

Lumina albastră face parte din spectrul complet al luminii albe, ceea ce înseamnă că ne expunem zilnic la această radiaţie de la răsărit şi până la apus. Radiaţia luminoasă albastră a luminii solare nu este un motiv de îngrijorare. Problema cea gravă o reprezintă expunerea nocturnă la această lumină, care este emisă la intensitate mare de smartphone-uri, tablete, laptop-uri şi de toate gadget-urile cu ecran LED. Această radiaţie luminoasă ne afectează vederea şi suprimă producţia hormonului melatonină, favorizând tulburările de somn.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close