Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Motivul științific pentru care simptomele unei răceli te afectează mai tare decât pe cei din jur

Motivul științific pentru care simptomele unei răceli te afectează mai tare decât pe cei din jur

Motivul științific pentru care simptomele unei răceli te afectează mai tare decât pe cei din jur
02 Oct 2018   •   17:09

O răceală sau o gripă poate pune la pământ pe oricine însă se pare că unele persoane suferă mai rău decât altele și nu pot face nimic în legătură cu asta.

Conform cercetătoriilor de la Universitatea din Virginia există e explicație științifică pentru acest lucru: bacteriile din nas. Conform studiilor medicale, numărul de bacterii din nas ”explică” cât de gravă este o răceală. 

În ciuda faptului că o răceala este cauzată de un virus, bacteriile din nas influențează cât de repede poți elimina virusul respectiv prin căile nazale. Experții au menționat că există șase categorii de oameni, împărțiți în funcție de numărul de bacterii din nas. 

„Prima surpriză a fost că poți identifica aceste categorii în care intră oamenii iar apoi faptul că aceste categorii par să aibă un impact important asupra felului în care reacționezi la virus și cât de bolnav ești ", au explicat cercetătorii.

Sursă: The Independent
 

×
Subiecte în articol: raceala gripa
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close