x close

„Nu ştiu ce am, dar mi-e somn tot timpul şi mă dor oasele. Cred că de la vreme!” Cum te afectează schimbarea vremii

de S.T.    |    04 Oct 2019   •   20:38
„Nu ştiu ce am, dar mi-e somn tot timpul şi mă dor oasele. Cred că de la vreme!” Cum te afectează schimbarea vremii 534 Foto: pixabay.com

Schimbările bruşte de temperatură ţi-au creat probleme de sănătate? Înseamnă că suferi de meteoropatie.

Schimbarea vremii poate produce anxietate, dureri de cap, de articulaţii, chiar și stări depresive. 

De curând s-a ajuns la concluzia că umiditatea ridicată şi presiunea joasă produc şi o acumulare excesivă de apă în articulaţii, ceea ce duce la umflarea încheieturilor care, mai apoi, stimulează şi întinde fibrele nervoase.

În plus, umiditatea are şi un efect direct pe piele. Pelicula subţire de apă care îţi înconjoară corpul tinde să se dilateze atunci când creşte cantitatea de vapori de apă din atmosferă, la fel cum, la aer uscat, se contractă. Ceea ce explică de ce schimbările de umiditate provoacă, în general, durere cu senzaţia tipică de piele uscată. Dar există şi suferinţe mai grave atunci când scade temperatura, pentru că se reduce elasticitatea articulaţiilor, în timp ce se intensifică spasmul muscular şi sensibilitatea la durere a fibrelor nervoase. Prin urmare, vulnerabilitatea la durere creşte atunci când presiunea şi temperatura scad, iar umiditatea creşte, scrie unica.ro.

Citiți și:

 E tot mai frig! Meteorologii avertizează că vremea se va înrăutăţi în următoarele ore

Citeşte mai multe despre:

vremea prognoza prognoza meteo temperaturi frig
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati