Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Numai de bine: Meseriile care ne expun durerilor de spate

Numai de bine: Meseriile care ne expun durerilor de spate

Numai de bine: Meseriile care ne expun durerilor de spate
14 Iun 2015   •   13:48

Durerile de spate reprezintă modul organismului de a ne avertiza că avem probleme la nivelul coloanei vertebrale. Fiecare zi petrecută pe scaunul de la serviciu sau în maşină nu face altceva decât să agreveze durerea. Nici înaintarea în vârstă, sedentarimul, kilogramele în plus sau viciile nu ajută deloc. Specialiştii spun însă că sunt meserii care parcă deschid mai calea durerilor de spate.

Un kinetoterapeut poate să-ţi ia durerea cu mâna, cum se spune. Iar când nu reuşeşte, are la-ndemână un aparat special conceput pentru afecţiunile întâlnite la nivelul coloanei vertebrale.

În topul meseriilor cu grad mare de risc pentru coloana vertebrală intră medicii stomatologi, coorporatiştii, funcţionarii, soferii profesionişti, sportivii de performanţă şi mai toate categoriile de persoane care prestează muncă fizică.

La început apar modificari ale proprietaţilor discurilor intervertebrale, care vor pierde din grosime si mobilitate. Se schimbă conturul suprafeţei articulare, iar muşchii şi ligamentele devin mai puţin elastice. Vertebrele se vor mişca mai mult, antrenând după sine un efect de tip foarfece care determina apariţia durerii si scaderea mobilitatii corpului.

10% din populaţia lumii, inclusiv copiii, suferă de lombalgii, potrivit unui studiu recent. In fapt, durerile lombare sunt principala cauza a incapacitatii de munca la scara mondiala si se afla la originea unei treimi din cazurile de invaliditate provocate de munca.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close