Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Nutritonistul Mihaela Bilic demonteaza tot ce stiai: "Fructele ingrasa! Nu trebuie consumate des". Cu ce le inlocuim?

Nutritonistul Mihaela Bilic demonteaza tot ce stiai: "Fructele ingrasa! Nu trebuie consumate des". Cu ce le inlocuim?

Nutritonistul Mihaela Bilic demonteaza tot ce stiai: "Fructele ingrasa! Nu trebuie consumate des". Cu ce le inlocuim?
30 Iul 2017   •   16:05

Parintii ne invata de cand eram mici sa mancam fructe pentru ca au vitamine. Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuti nutritionisti din Romania, contrazice acest mit.

“Fructele le mancam rar! Nu suntem proiectaţi să mâncăm în fiecare zi fructe. Nu duce ficatul. Dacă dăm timpul înapoi, acum 10.000 de ani, noi mâncam proteine, rădăcini şi ceva fructe pădureţe. Noi nu mâncam nici produse cu amidon acum 10.000 de ani. De aceea avem o capacitate limitată de a digera cereale. Toată lumea zice să mâncăm fibre, fibre, fibre! Greşit!!! Rolul fibrelor este mecanic, exclusiv mecanic. Când îi dăm unui copil care are tubul digestiv incomplet maturizat fibre, atunci agresiunea asupra lui este mare. Noi trebuie să mâncăm fibre dacă suntem sedentari, dacă avem constipaţie şi trebuie să ne mai punem colonul în mişcare, dar altfel de ce am mânca? De ce i-am da unui copil? Confundăm lucrurile! Fibrele nu trebuie date copiilor! Dacă ne gândim la modul în care suntem construiţi de natură, în paleolitic de exemplu, mâncam carne. Multă. Şi de unde ne luam carbohidraţii? Din fructoză. De unde? Din fructe. Sunt cea mai bună cale de îngrăşare. E o sursă de glucide din care se face grăsime. Fructoza depinde de metabolizarea hepatică. Degeaba se plimbă sângele cu fructoza în el, nicio celulă nu o arde. Doar ficatul o metabolizează, transformând-o în grăsime. Pe când, dacă sângele se plimbă cu moleculele de glucoză, fiecare celulă o foloseşte!” a spus Mihaela pentru a1.ro. 

×
Subiecte în articol: mihaela bilic fructe mit
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close