Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Obezitatea, fumatul şi sedentarismul ne omoară. Un român face infarct la fiecare 30 de minute

Obezitatea, fumatul şi sedentarismul ne omoară. Un român face infarct la fiecare 30 de minute

Obezitatea, fumatul şi sedentarismul ne omoară. Un român face infarct la fiecare 30 de minute
de O.P.    |    24 Sep 2014   •   08:44

La fiecare nouă minute, un român este diagnosticat cu sindrom coronarian acut, principala cauză de mortalitate cardiovasculară din ţară, iar la fiecare 30 de minute o persoană face infarct miocardic, printre factorii favorizanţi fiind obezitatea, fumatul şi sedentarismul.

"În fiecare an, aproximativ 150.000 de români mor din cauza bolilor cardiovasculare, reprezentând circa 60 la sută din totalul deceselor înregistrate, iar estimările indică date la fel de alarmante pe viitor, în special prin contribuţia factorilor de risc cardiovascular: hipertensiunea arterială, colesterolul, obezitatea, diabetul zaharat, fumatul, sedentarismul", a mai declarat prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii, marţi, cu ocazia lansării campaniei "Săptămâna inimii".

Potrivit medicului, bolile cardiovasculare reprezintă principala problemă de sănătate la nivel mondial.

"Deşi este o problemă medicală, soluţia este nu doar în mâna doctorilor, ci trebuie susţinută de întreaga societate. Modul de viaţă trebuie optimizat, aşa cum trebuie şi accesul la serviici medicale de bună calitate", a mai spus prof. dr. Gaiţă.

×
Subiecte în articol: infarct
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close