Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă OMS: O cincime din copiii de pe glob NU primesc vaccinurile care le pot salva viaţa

OMS: O cincime din copiii de pe glob NU primesc vaccinurile care le pot salva viaţa

OMS: O cincime din copiii de pe glob NU primesc vaccinurile care le pot salva viaţa
de S.T.    |    22 Apr 2015   •   18:15
Aproximativ 22 de milioane de copii din întreaga lume nu primesc vaccinurile necesare pentru a fi imunizaţi contra unor boli care le pot provoca moartea, a atras atenţia Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Unu din cinci copii, majoritatea din ţările cele mai sărace de pe glob, nu beneficiază de cele trei doze obligatorii de vaccin numite DTP3 (contra difteriei, tetanosului şi a tusei convulsive), a informat organizaţia, trăgând un semnal de alarmă legat de situaţia din state precum India, Pakistanul, Nigeria, Congo, Etiopia sau Afganistan.

"Este motivul pentru care, cu ocazia săptămânii imunizării, încercăm să creştem gradul de conştientizare în legătură cu importanţa crucială pe care vaccinarea o are în salvarea de vieţi omeneşti", a declarat, într-o conferinţă de presă, Jean-Marie Okwo-Belé, director pe probleme de imunizare în cadrul OMS, transmit EFE şi AFP.

"În fiecare an, 1,5 milioane de copii mor din cauza unor maladii care ar putea fi în totalitate evitate", a subliniat Okwo-Belé, adăugând că, prin vaccinare, "anual se evită decesul a 3 milioane de persoane, majoritatea copii".


Rata de vaccinare la nivelul planetei a crescut de la 5 % în anii 1970, la 80 % în majoritatea ţărilor, în prezent. În anul 2013, 129 de state aveau un nivel de vaccinare de cel puţin 90 %.

OMS consideră că pentru a ameliora nivelul de imunizare al populaţiei este nevoie de resurse suplimentare, integrarea programelor de imunizare în serviciile de bază din domeniul sănătăţii, întărirea sistemului de sănătate, în special în ţările sărace, precum şi de asigurarea unor controale adecvate.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close