Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă OMS: Peste 3,3 milioane de persoane au murit în 2012 din cauza consumului de alcool

OMS: Peste 3,3 milioane de persoane au murit în 2012 din cauza consumului de alcool

OMS: Peste 3,3 milioane de persoane au murit în 2012 din cauza consumului de alcool
Sursa foto: Foto: vibewire.org
de S.T.    |    12 Mai 2014   •   16:29

Peste 3,3 milioane de persoane au murit în întreaga lume în 2012 din cauza consumului excesiv de alcool, potrivit unui raport publicat luni de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, informează Reuters şi EFE.

Consumul excesiv de alcool nu dă doar dependenţă şi conduce la o creştere a violenţelor, însă are legătură cu riscul de a dezvolta peste 200 de boli, între care ciroză şi alte tipuri de cancer, arată raportul OMS.

De asemenea, documentul arată că persoanele care abuzează de alcool au mai multe şanse de a dezvolta boli infecţioase precum tuberculoza şi pneumonia.

La nivel global, Europa este regiunea în care se semnalează cel mai mare consum de alcool pe cap de locuitor, mai ales în Europa de Est, unde procentele sunt extrem de ridicate..

În medie la nivel global, fiecare persoană cu vârsta peste 15 ani consumă 6,2 litri de alcool pur pe an. Însă mai puţin de jumătate din populaţie (38,3%) consumă alcool, astfel încât cei cere beau consumă în medie 17 litri de alcool pur pe an.

Raportul OMS privind alcoolul şi sănătatea la nivel global a fost realizat în 194 de ţări şi a analizat consumul de băuturi alcoolice, impactul acestuia asupra sănătăţii publice şi măsurile luate de autorităţi.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close