Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ora ideală la care ar trebui să începem munca. Altfel, jobul ne omoară cu zile, avertizează specialiştii

Ora ideală la care ar trebui să începem munca. Altfel, jobul ne omoară cu zile, avertizează specialiştii

Ora ideală la care ar trebui să începem munca. Altfel, jobul ne omoară cu zile, avertizează specialiştii
Sursa foto: Foto: swolept.com
09 Sep 2015   •   23:27

Programul de lucru zilnic ne torturează organismul mai mult decât ne gândim. Faptul că suntem forțați să începem activitatea la ora 8 sau 9 dimineața, ne afectează performanțele, atenţia și chiar memoria pe termen lung. Ajungem adesea la extenuare, frustrare și anxietate.

O spun cercetătorii de la Oxford, care au ajuns la concluzia că ora la care începem să lucrăm ar trebui să fie în strânsă legătură cu ceasul nostru biologic.

De aceea, ora 8 sau 9 dimineaţa este total nepotrivită pentru a începe programul de lucru. Însă, puțini sunt cei care dau importanță acestui lucru. Este motivul pentru care mulţi angajaţi se îmbolnăvesc, sunt extrem de obosiţi şi stresaţi.

Potrivit oamenilor de știință, ora de începere a lucrului ar trebui să se afle în strânsă legătură cu ceasul nostru intern, potrivit căruia până la vârsta de 55 de ani, ora 9 nu este ora de la care ar trebui să muncim.

Cu toate acestea, cei mai mulţi angajaţi încep programul de lucru la această oră, sfârşindu-l la 17.00, ceea ce face ca performanţele lor să fie slabe, iar starea de spirit una deloc bună.
Continuarea pe bzi.ro.

 

×
Subiecte în articol: specialisti job
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close