Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Pericolul ascuns din căpşuni. De ce sunt interzise copiilor

Pericolul ascuns din căpşuni. De ce sunt interzise copiilor

Pericolul ascuns din căpşuni. De ce sunt interzise copiilor
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    04 Apr 2019   •   18:29

Medicii nu recomandă căpşuna în alimentaţia copilului mai mic de un an, deoarece este un fruct cu un ridicat potenţial alergen. Alergiile la fructe sunt în mare parte ereditare, spun medicii.

“Pentru a-ţi da seama la care fructe este alergic copilul tău trebuie să stii la ce fructe manifeşti tu şi partenerul tău reacţii alergice. Însă orice fruct poate cauza alergia la copii. Fructele cu grad alergenic crescut în rândul copiilor sunt căpşunele, kiwi, mure, zmeură, caisele, piersicile, dar si cele din categoria citricelor. Trebuie manifestată prudenţă la copiii mai mici de un an. Aceste fructe nu trebuie introduce în alimentaţia copilului mai devreme de un an, deoarece sistemul imunitar si cel digestiv nu sunt complet dezvoltate”, spune dr. Daniela Cantaragiu.

Simptomele variază de la reacţii uşoare ca iritaţii locale (pustule) în zona pe care a atins-o fructul (în zona gurii) până la reacţii moderate ca: urticarie, iritaţii ale pielii, diaree, greaţă, vărsături, rinită alergică,conjunctivită alergică, crampe abdominale sau stomacale.

Sursa: adevarul.ro

×
Subiecte în articol: capsuni pericol copii alergie
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close