Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Plantele care ajută la tratarea psoriazisului. Reduc iritația, durerea și roșeața

Plantele care ajută la tratarea psoriazisului. Reduc iritația, durerea și roșeața

Psoriazisul este o boală cronică autoimună care compromite sănătatea pielii prin acumularea rapidă a celulelor. Tratarea acestei afecțiuni necesită îngrijire medicală. Cu toate acestea, tratamentele pe bază de plante pot ajuta la ameliorarea iritației, a durerii și a roșeții.

Plantele care ajută la tratarea psoriazisului. Reduc iritația, durerea și roșeața
Sursa foto: Pixabay
de Andreea Ştefan    |    14 Feb 2022   •   09:18

Se spune că psoriazisul este o boală care afectează aproximativ 2% din populația planetei. El se manifestă în mai multe moduri, de la o persoană la alta și există mai multe forme ale bolii: artrita psoriazică, psoriazisul în plăci, psoriazisul gutos, psoriazis pustular, invers și eritrodermic. Cele din urmă sunt cele mai grave și cele mai rare forme de psoriazis.

Cu toate că această afecțiune necesită îngrijire medicală, anumite tratamente pe bază de plante reduc iritația, durerea și roșeața.

Aloe vera

Planta de aloe vera este cunoscută deja pentru proprietățile sale vindecătoare în privința multor afecțiuni. Fără îndoială, este unul dintre cele mai bune tratamente naturale pentru psoriazis.

Aloe vera are proprietăți antibacteriene, calmante și previne infecțiile, așa că va ajuta foarte mult la reducerea durerii, a roșeții și a iritației provocate de psoriazis.

Cum se folosește

Aplică gelul de aloe vera pe leziunile provocate de psoriazis de trei ori pe săptămână, timp de trei sau patru săptămâni.

Dacă simptomele persistă, ia o pauză timp de o săptămână, apoi reia tratamentul.

Turmeric

Turmericul are curcumina, compusul său activ, care are efecte dovedite asupra psoriazisului. Este un condiment antiinflamator, antibacterian și calmant, care va ajuta la reducerea iritației și calmează senzația de arsură.

Cum se folosește

Poți aplica turmericul sub formă de gel cu aplicare topică sau diverse preparate naturale. O opțiune bună este și amestecarea pudrei de turmeric cu miere naturală.

Tratamentul cu turmeric poate fi aplicat pe zonele afectate de psoriazis timp de trei sau patru săptămâni.

Gălbenele

Gălbenelele sunt plante cu beneficii extrem de cunoscute pentru tratarea leziunilor pielii, datorită efectului antiinflamator al acestora. 

Exfolierea pielii, roșeața, umflăturile și mâncărimile provocate de psoriazis pot fi ameliorate vizibil de planta de gălbenele.

Cum se folosește

În farmacii, poți găsi cu ușurință topic extracte, creme sau uleiuri naturale de gălbenele.

De asemenea, o baie caldă în care adaugi cantități generoase de gălbenele poate ajuta la ameliorarea simptomelor psoriazisului, scrie dozadesanatate.ro.

Mușețel

Mușețelul este de mult timp folosit ca tratament pentru problemele pielii, datorită efectelor sale antiinflamatoare și calmante.

Cum se folosește

Infuzia de mușețel poate fi aplicată direct pe leziunile pieli afectate de psoriazis, la fel ca o loțiune.

Poți folosi extracte și uleiuri pe bază de mușețel pentru a prepara acasă creme naturale pe care să le poți aplica de două - trei ori pe zi.

×
Subiecte în articol: psoriazis plante vindecatoare plante
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close