Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Rezultatul surprinzător al testelor făcute în AVIOANE. "Acesta este cel mai MURDAR loc"

Rezultatul surprinzător al testelor făcute în AVIOANE. "Acesta este cel mai MURDAR loc"

Rezultatul surprinzător al testelor făcute în AVIOANE. "Acesta este cel mai MURDAR loc"
de O.P.    |    21 Mai 2014   •   08:59

Ești preocupat de igienă atunci când călătorești cu avionul? Conform unui nou studiu, buzunarul din spatele scaunului din față, în care se află de obicei o revistă pentru a trece mai repede timpul călătoriei, conține mai mulți germeni decât mânerul pentru tragerea apei de la vasul de toaletă, informează LiveScience.com.

De asemenea, conform acestui studiu, anumite tipuri de bacterii pot rezista mai mult de o săptămână pe diferite suprafețe din interiorul avioanelor.

În cadrul acestui studiu, au identificat faptul că temuta bacterie rezistentă la antibiotice MRSA (Methicillin-resistant Staphylococcus aureus) a supraviețuit timp de o săptămână pe materialul din care sunt fabricate aceste buzunare de la spatele scaunelor — perioadă de timp mai lungă decât a trăit pe orice altă suprafață din interiorul unui avion comercial.

Bacteria E. coli O157:H7, care produce frecvent toxiinfecții alimentare, a supraviețuit cel mai mult timp pe materialul cu care sunt acoperite cotierele scaunelor — timp de 4 zile.

"Nu știm exact cât de mare este riscul unui pasager de a se infecta, însă este evident că acest risc crește atunci când grupuri de oameni stau într-un spațiu restrâns, așa cum este cabina unui avion", a comentat James M. Barbaree, cercetător la Universitatea Auburn din Alabama.

×
Subiecte în articol: bacterii avion
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close